Statiegeld

Alles over statiegeld...

  • Het statiegeld is een verplichte optie in het bestelsysteem. Dit is een borg op het terugsturen van een reviseerbaar oud stuurdeel. Deze borg komt retour nadat u het oude deel heeft ingeleverd in correcte staat.
  • Kan ik het statiegeld dus aftrekken van de brutoprijs? > NEE, De statiegeld is een borg opdat u het oude deel retour levert nadat u de reparatie gedaan heeft. Mogelijk heeft u recht op korting op de brutoprijs, maar dit staat los van de statiegeld regeling.
  • Kan ik mijn stuurhuizen of stuurkolommen die ik in de schuur heb liggen dus inleveren voor het statiegeld bedrag? > NEE, wij kunnen niet inschatten hoe de conditie is van stuurdelen die al even liggen. De waarde van inkoop stuurhuizen en stuurkolommen ligt beduidend anders dan het bedrag dat staat als borg op de retourzending. Wel kopen wij regelmatig delen in voor ons ruilsysteem, het loont toch altijd de moeite om even kontakt op te nemen: info@hydroline.nl
  • Krijg ik altijd het hele statiegeld bedrag terug? > NEE. Lees hieronder de voorwaarden;
  • En als het oude deel dan afgekeurd wordt, krijg ik de delen dan terug? > NEE, u krijgt volle inzicht op de reden waarom de delen zijn afgekeurd, maar daarna zijn de restanten het eigendom van Hydroline. Met het statiegeld bedrag kunnen we vaak geen goed ruildeel inkopen. Een oud, lekkend, stuurhuis op de sloperij kost vaak meer dan het statiegeld. Als bijvoorbeeld het huis krom is, of een deel is afgebroken ... het statiegeld is niet voldoende om een vervangend stuurhuis te kopen ... maar bij het volgende stuurhuis is er een ander deel stuk ... zo houden we de kosten voor iedereen tot een minimum. Als er een kans is om met een vervangend deel (bijvoorbeeld een nieuwe zuigerstang) dit oude deel weer compleet te maken, belasten wij u slechts de extra kosten van de zuigerstang ... Voor bijvoorbeeld een Golf is dat €75,- Het restant statiegeld is dan voor u.

Statiegeld wordt gecrediteerd indien het identieke stuk in de originele verpakking terugbezorgd wordt. Ieder artikel moet ons onbeschadigd en compleet toegestuurd worden. 

Creditnota’s worden niet toegestaan voor onderdelen met onderstaande gebreken: 

Stuurkolommen:

1. Uitwendige beschadigingen van het huis.
2. Beschadigde bevestigingspunten en/of gaten.
3. Gebroken of ontbrekende handgreep voor de hoogteverstelling.
4. Doorgeknipte kabels.
5. Beschadigde of ontbrekende motor.
6. Beschadigde kabel aansluitpunten.

Stuurhuizen:

1. Uitwendige beschadigingen van het huis.
2. Beschadigde bevestigingspunten en/of gaten.
3. Intern aangetaste of zwaar geoxideerde componenten.
4. Incomplete onderdelen.
5. Stuurhuizen door Hydroline geleverd met spoorstangen, moeten ingeleverd worden met onbeschadigde spoorstangen. 
 
 Stuurpompen:
1. Uitwendige beschadiging van de pomp.
2. Beschadigde bevestigingspunten en/of –gaten. 
3. Interne aangetaste of geoxideerde componenten. 
4. Incomplete onderdelen.
5. Pompen die geleverd worden met riemschijf, moeten terugkeren met onbeschadigde riemschijf. 
6. De as en de pomp moeten nog één geheel vormen.

© 2013 - 2024 Hydroline | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel