Onduidelijk stuurprobleem bij Opel Vivaro.

– de stuurpomp is reeds vervangen, ook het stuurhuis is vervangen en toch is het resultaat nog niet bevredigend….

Dit hoorden we vaker … In overleg heeft een klant van ons een oplossing vastgesteld; met de kennis opgedaan in de race stuurhuizen hadden we bedacht dat er mogelijk een probleem zou zijn met een te lage basisdruk in het systeem. Onze klant heeft dit bevestigd.

Druk in het systeem zou je pas opbouwen zodra er een stuurbeweging is, of zodra het stuurhuis moet ‘werken’. Dit is bijna waarheid … maar zonder basisdruk is er geen beweging in het systeem; ieder systeem kent een basisdruk van een paar bar. Bij onder andere diverse Ford modellen wordt gebruik gemaakt van een terugslag klepje in het stuurhuis of in de leiding.

Bij een Vivaro is dit niet mogelijk, maar in sommige gevallen wél wenselijk. Wat we hebben gebruikt is een slangeklem van een paar stuivers, hiermee de retourleiding op een flexibel deel iets geknepen om daarmee meer druk in het stuurhuis te houden. De basisdruk in het stuurhuis is nu een paar bar hoger en het stuur voelt direct minder zweverig. Ook een beweging van beweging links naar beweging rechts is zonder trillen.

© 2013 - 2024 Hydroline | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel